Doe een gratis verkoopscan!

De BTW-verklaring

Er is een hoop onduidelijk over de BTW-verklaring van een schip. Dit roept al geruime tijd veel vragen op bij watersporters. Bij particulier gebruik van een schip dient er BTW afgedragen te worden. Wij komen vaak jachten tegen waar er aan boord een map met facturen wordt overhandigd als bewijs dat de BTW is voldaan.

In principe zijn deze facturen van de werf meer dan voldoende, maar gemakshalve adviseren wij u een BTW-verklaring (zie afbeelding) aan te vragen bij de Douane. Eén A4 pagina waarmee u een hoop gesleep met facturen bespaart. Een ander voordeel is dat een douanebeambte dit officiële document vaak direct herkent en u hierdoor snel weer uw reis kan vervolgen. Zeker in het buitenland is dit document handig omdat een buitenlandse beambte een Nederlandse factuur vaak niet kan lezen.

Wij willen u op het hart drukken dat dit document erg belangrijk is bij verkoop. Bijna al onze kopers vragen vrijwel bij iedere aankoop om een verklaring. Het ontbreken hiervan kan zelfs een reden zijn tot het ontbinden van de koopovereenkomst.

Niet alleen voor buitenlandse kopers is dit document belangrijk, ook voor de Nederlandse koper is dit een essentieel punt. De douane controleert regelmatig schepen, ook schepen varende onder de Nederlandse vlag, in de havens van de eilanden. Ons advies is dan ook om geen enkel risico te nemen en te zorgen dat de BTW-verklaring in orde is.

Het aanvragen van een BTW-verklaring

Het aanvragen van een BTW-Verklaring kunt u uiteraard zelf doen of u kunt de aanvraag laten verlopen via ons. Wij hebben de kennis in huis om de benodigde documenten snel op de juiste plaats binnen de Douane in te dienen. Door onze ervaring en contacten bij de Douane verloopt een aanvraag altijd soepel en heeft u hier als jachteigenaar geen omkijken naar.

Voordat een schip bij ons in verkoop komt controleren wij, tijdens onze dossieropbouw, de gehele administratie van het jacht hieronder valt dus ook de BTW-status. Hierdoor komt u niet voor onaangename verassingen te staan bij aankoop van een jacht bij ons.

Gratis verkoopscan?