Doe een gratis verkoopscan!

Het taxeren van een jacht

Bij het taxeren van een jacht bepalen we de huidige marktwaarde van uw schip door te kijken naar de conditie van het schip. Ook brengen wij duidelijk unieke eigenschappen van uw jacht in kaart. Tijdens de taxatie zetten wij de volgende zaken op een rij: algemene informatie, aanwezige apparatuur, staat van het interieur en exterieur. Daarnaast hebben onze taxateurs oog voor onderscheidende kenmerken van het schip. Het kan zo zijn dat uw jacht beschikt over unieke opties zoals het gebruik van luxe houtsoorten of luxe apparatuur. Wij weten die unieke kenmerken te herkennen en door onze kennis van de markt op waarde te schatten.

Waarom laat ik mijn jacht taxeren

Er kunnen verschillende aanleidingen zijn die u ertoe doen besluiten om uw jacht te laten taxeren. Uiteraard wilt u een waardebepaling van uw jacht als u van plan bent om uw jacht te gaan verkopen. Hiervoor heeft Sleeuwijk Yachting de “Gratis verkoopscan” in het leven geroepen. Een benadering van de marktwaarde zoals wij die zien. Dit gebeurt op afstand, aan de hand van de specificaties en enkele foto’s.

Mocht u een jacht op het oog hebben, dan is het ook mogelijk om een aankooptaxatie uit te laten voeren. Zo betaalt u een markconforme prijs voor het jacht.

In sommige gevallen is een recent taxatierapport van uw schip vereist. In deze gevallen doen wij een uitgebreide taxatie ter plaatse. Naderhand leveren wij u een taxatierapportage dat door de meeste instanties erkend wordt. Onze rapportage kunt u onder andere gebruiken voor:

“Verzekering”

Bij het afsluiten van een verzekering heeft u ook een recente taxatie van uw schip nodig. Het kan ook voorkomen dat uw verzekering vraagt om een periodieke, actuele waardebepaling van het schip. Wilt u meer informatie over het afsluiten van een verzekering kunt u hier doorklikken.

Taxatie voor financiering

Als de bekostiging van uw droomjacht niet binnen uw eigen financiële middelen ligt, bestaat de mogelijkheid dat u voor een deel van de koopsom een financiering afsluit. De financier vraagt van u een taxatierapport waarin de executiewaarde en dagwaarde duidelijk gemotiveerd worden.

Waardebepaling bij boedelscheiding

In het geval dat u in gemeenschap van goederen getrouwd bent en wilt scheiden, dan heeft u een beschrijving van de boedel nodig.  Als het schip binnen de boedel valt, dan zal de waarde van het schip bepaald moeten worden, zodat de boedel eerlijk verdeeld kan worden. In dat geval is het aan te raden de waarde te laten vaststellen door middel van een onafhankelijke taxatie.

Sleeuwijk Yachting, een ervaren jachtmakelaar

Onze makelaars staan midden in de markt. Onder meer dankzij de ruime hoeveelheid schepen in onze eigen jachthaven hebben wij een goed beeld van het marktaanbod. Daarnaast zijn wij dagelijks bezig met het inkopen en verkopen van jachten en zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends in de sector. De makelaars van Sleeuwijk Yachting zijn EMCI gecertificeerd. De EMCI-certificering biedt u verschillende voordelen, zo worden rapportages bijvoorbeeld sneller geaccordeerd door verzekeraars.

Voor een taxatie hanteren wij heldere en vaste tarieven, onze klanten weten waar zij aan toe zijn. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een taxatie. 

Gratis verkoopscan?