Doe een gratis verkoopscan!

ATIS-code: de digitale roepnaam van een schip

Om te kunnen communiceren in de vaart heeft elk schip een marifoon aan boord. Via deze marifoon kan de schipper contact opnemen met andere deelnemers aan het waterverkeer en communiceren met bijvoorbeeld sluis- of brugwachters op zijn route. Om te kunnen herkennen van wie de boodschap afkomstig is, zenden sommige marifonen na het loslaten van de spreeksleutel digitaal een signaal uit. Dit digitale signaal bevalt de radioroepnaam van het schip. Die roepnaam noemen we de ATIS-codering, waarin ATIS staat voor Automatic Transponder Identification System.

Het toewijzen van ATIS-code door Sleeuwijk Yachting

Het is belangrijk dat u de juiste ATIS heeft geprogrammeerd. Wanneer uw marifoon een verkeerde ATIS uitzendt kan dit erg vervelend zijn voor de ontvangers van uw boodschap. Bovendien is dit zelfs strafbaar. Het is daarom erg belangrijk om ervoor te zorgen dat dit goed geregeld is.

Binnen onze jachtmakelaardij helpen wij u graag met het verkrijgen van een ATIS-code. Om uw schip van een ATIS-registratie te voorzien, nemen wij contact op het met het Agentschap Telecom, die de registraties in Nederland beheert. Zodra wij de negen cijferige ATIS–code hebben ontvangen, programmeren wij de marifoon op de verkregen ATIS-registratie en bouwen wij hem weer bij u in.

Gratis verkoopscan?