Doe een gratis verkoopscan!

De CE-Verklaring: een jacht dat voldoet aan de wetgeving

De CE-Verklaring (ook wel CE-markering genoemd) is een Europese verklaring die laat zien dat een jacht voldoet aan de gestelde ISO-normen voor pleziervaartuigen. De CE-markering garandeert dat het jacht overeenstemt met de relevante EU-wetgeving. Een jacht moet uitgerust zijn met een CE-markering voor hij uit de werf komt en in vaart wordt genomen. Alle schepen gebouwd na 15 juni 1998 moeten in het bezit zijn van een CE-markering. Enkele uitzonderingen daargelaten. Om te checken of uw jacht of het jacht waar u uw oog op hebt laten vallen is voorzien van een CE-markering, kunt u kijken naar de volgende drie punten

  • Bouwersplaatje
  • HIN-Nummer (rechtsachter op de spiegel van het schip)
  • Eigenaarshandleiding

In de aan- en verkoop weet u dat u met een degelijk en veilig geproduceerd jacht van doen heeft als deze een CE-Verklaring bezit. Het ontbreken van de verklaring zal het een stuk lastiger maken om het schip te verkopen. Onze ervaring leert dat in onze buurlanden deze dergelijke verklaring vaak wordt gevraagd bij registratie van het schip.

Wat als mijn jacht geen CE-markering heeft?

In het uitzonderlijke geval dat uw jacht geen CE-Verklaring bezit, kunnen wij bij Sleeuwijk Yachting het proces in gang zetten om de CE-markering op het schip te krijgen. We hebben de expertise en de contacten in huis om het proces in gang te zetten en vlot en soepel te laten verlopen. Onze kennis van de procedure maakt dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het verkrijgen van de verklaring.

Sleeuwijk Yachting en de conformiteitsverklaring

Bij de opbouw van onze dossiers controleren wij de schepen die moeten voldoen aan de CE-richtlijn voor pleziervaartuigen op de CE-conformiteitsverklaring. Hierdoor bent u verzekerd dat u zowel technisch als administratief een degelijk schip koopt. Dit zorgt ervoor dat u vele onbezorgde vaaruren voor de boeg heeft.

Gratis verkoopscan?