Doe een gratis verkoopscan!
Sleeuwijk Yachting verkoopt nu diesel zonder BIO toevoeging

Goed nieuws!

Al jarenlang verkopen wij scheepsdiesel van het type B7. Dat is een diesel met de zogenaamde FAME toevoeging. FAME wordt gemaakt van dierlijke vetten, plantaardige oliën en plantaardige vetten. Dat kan zijn koolzaad, gebruikt frituurvet, maisolie en algen. Daar schuilt dan ook gelijk het probleem in.

Dat probleem ontstaat volgens de specialisten door de verplichte bijmenging van FAME. Vorig jaar moest er al 12,5 procent FAME in brandstof worden gebruikt en dit jaar stijgt dat zelfs naar 16,4 procent. Sinds vorig jaar geldt daarbij de regel dat maximaal 5 procent afkomstig mag zijn van grondstoffen die ook voor menselijke consumptie geschikt zijn, zoals koolzaadolie. Het overige deel moet komen van feitelijk afvalproducten zoals frituurvet.

Nu deze regel geldt en het aandeel biodiesel is verhoogd, zijn nieuwe problemen ontstaan. Deze ontstaan vooral in de winterperiode als het kouder is. De oorzaak is het neerslaan van uitgekristalliseerde glyceriden. Deze zijn afkomstig van de zogenaamde FAME-toevoegingen. FAME reageert op vocht en vuildeeltjes in uw tank. Deze uitgekristalliseerde vetten zijn eerst wit en verkleuren na enige tijd zwart. Dat is de reden dat booteigenaren naast wit residu ook zwart residu onderin de tank of in de filters aantreffen.

Het resultaat is verstopte filters op motoren en zwaar vervuilde brandstoftanks. Daarnaast hebben booteigenaren te maken met problemen met het brandstofsysteem (pompen en verstuivers). Uiteindelijk zal de motor stilvallen en je mag toch hopen niet op de rivieren tussen de binnenvaart of de kribben.

Het reinigen van tanks en brandstofsystemen brengt hoge kosten met zich mee!

Ons goede nieuws is dat wij vanaf heden geen Shell B7 diesel meer verkopen, maar Shell B0 diesel. Dat is diesel zonder enige toevoeging van FAME. Diesel die veel langer houdbaar is en geen problemen veroorzaakt. Tanken met B0 diesel scheelt u veel kosten en veel stress!

De prijs van deze diesel is voorlopig gelijk aan de prijs van B7 diesel. Dat is natuurlijk ook goed nieuws!

Wij zien u graag snel aan de pomp!

Gratis verkoopscan?